Organist

Arjan van Hees leerde het orgelspelen van zijn vader. Arjan studeerde orgel aan het conservatorium in Utrecht bij Jan Raas en aan het conservatorium in Rotterdam bij Ben van Oosten. Op 6 juni studeerde Arjan af aan het ArtEZ conservatorium als laatste orgelstudent.   Als masterstudent van Reitze Smits studeerde Arjan orgel en kerkmuziek aan het conservatorium te Utrecht. Arjan volgde masterclasses in Parijs bij o.a. Didier Matry in de Saint-Augustin (Cavaillé - Coll) en Christophe Mantoux in de Saint - Séverin. Op verschillende orgelconcoursen in Nederland won Arjan diverse prijzen: - 1e prijs, Adriaan C. Schuurmanconcours in Naaldwijk (2011 & 2012) - 2e prijs, Adriaan C. Schuurmanconcours (2013) - 2e prijs op het Sigfried Karg-Elert concours in Leeuwarden (2010) - 3e prijs op het Govert van Wijn orgelconcours in Maassluis (2010) - publieksprijs op het Piet van Egmond improvisatieconcours in Apeldoorn (2012) Als docent orgel was Arjan verbonden aan muziekschool Markant (Stichting centrum voor kunsteducatie) in Apeldoorn. Als organist is Arjan verbonden aan het Vierhuis van ‘s Heeren Loo.
Home Organist Dirigent Docent Concerten Webshop Contact
© Arjan van Hees - 2018  

Het orgel: 

“Net zo als een schilder kun je op een orgel het muziekstuk inkleuren met de kleuren van het orgel. Originaliteit en nauwgezette interpretatie zijn kenmerken van het orgelspel van Arjan” Wilt u Arjan boeken voor koorbegeleiding of een concert? Hier kunt u in contact komen met Arjan.

Begeleiding: 

“Het lied of de psalm tot zijn recht laten komen. Achtergrond en inhoud zijn medebepalend voor de begeleiding. Traditie staat hier los van”  

Concerten:

“Altijd een verrassend en origineel samengesteld programma. Bekende en onbekende orgelwerken. Een uitleg voorafgaand of tijdens het concert helpt de luisteraar het stuk te begrijpen”  
Organist